Friday 28 November 2014

Attefallshus – en investering?



Funderar du på att anlägga ett attefallshus men är osäker på den ekonomiska aspekten? I denna artikel kommer vi att ta upp ett antal sätt som du kan tjäna och spara pengar på genom att nyttja ett attefallshus.

Höjer värdet på bostaden

Alla investeringar du gör i din bostad bör enligt mig ge en ökning av bostadsvärdet på en sund bostadsmarknad. Därför bör även en tillbyggnad som ett attefallshus ge just det. Om väljer rätt form av attefallshus kan det vara en avgörande faktor för dina framtida bostadsaffärer.
Det kan till exempel röra sig om ett garage som ger en plats att förvara bilen – detta kan spela särskilt stor roll om bostaden ligger ute på landet då potentiella köpare kommer att vara i större behov att ett fordon. Du kan även välja att bygga till rekreationsanläggningar som till exempel en bastu eller ett spa. För vissa köpare är detta något som kan få dem att fastna för just din bostad. Man kan även välja att bygga till huset i form av ett uterum t.ex. men då bör man även tänka på att om huset är väggfast med ditt befintliga bostadshus får det vara maximalt 15 kvadratmeter till skillnad från attefallshuset normala 25 kvadratmeter.
Självklart ska du dock inte bara tänka på ditt attefallshus som något som ska höja värdet på huset. Förhoppningsvis kan du anlägga en byggnad som skänker dig nytta eller nöje.

Hyra ut attefallshus

Om du väljer att bygga en separat bostad i form av ett Attefallshus tillverkare finns självklart möjligheten att hyra ut den. Detta är något som kan ge ett bra tillskott varje månad och behöver inte kräva mycket tid från din sida. Att anlägga ett attefallshus för uthyrning kan speciellt vara lukrativt om du bor i närheten av en bostad med brist på hyresrätter då det är ett väldigt högt tryck på marknaden.
Om du vill hyra ut ditt attefallshus måste du se till att det följer alla regler för ett bostadshus.Enligt attefallsreglerna måste det innehålla alla funktioner som en bostad ska ha, t.ex.kök och badrum men det måste även följa de vanliga reglerna för bostadshus. Om du anlitar en byggfirma har de troligen koll på detta och du kan istället fokusera på att hitta en hyresgäst för ditt hus. Jag rekommenderar att börja leta i din bekantskapskrets efter potentiella hyresgäster då det alltid är skönt att hyra ut till någon man känner. Ett annat alternativ är att använda annonssajter som till exempel Blocket. Det som kan vara jobbigt med att lägga ut en annons där är att det i många fall är ett väldigt stort tryck på hyresrätter och därför kan du få väldigt många svar på din annons som blir svåra att bedöma och administrera.

Odla dina egna grödor i ett attefallshus

Om du har gröna fingrar kan ett växthus i form av ett attefallshus vara ett alternativ. Ett växthus ganska enkelt att anlägga jämfört med ett bostadshus men du måste även ta i akt att huset bör få maximalt antal soltimmar om du endast ska förlita dig på naturligt ljus Bygglovsfria hus.
Möjligheterna för vad du kan odla i ett växthus är oändliga. På 25 kvadratmeter får du plats med en hel del olika plantor som du kan använda för din egen matlagning alternativt sälja eller ge bort. Att odla är också en trevlig hobby som kan berika din vardag.
Jag hoppas att du nu har fått inblick i de olika möjligheterna som finns med ett attefallshus. Fortsätt gärna läsa på andra ställen – du är bara en Googling bort från massor med information om attefallshus!

No comments:

Post a Comment